Ik ben historisch-cultureel onderzoeker met een brede belangstelling en sterke analytische vaardigheden. Ik zoek graag de verbinding tussen disciplines en houd van een praktijkgerichte aanpak. Als NWO-onderzoeker deed ik bij de Rijksuniversiteit Groningen van 2008 tot 2012 onderzoek naar de impact van ethnolinguïstiek (taalnationalisme) op de receptie van 19e-eeuwse literatuur in Nederland. Ik heb gepubliceerd in peer-reviewed bundels en gaf lezingen in o.a. Scandinavië en Groot-Brittannië. Ook was ik als organisator betrokken bij vele symposia en was redacteur van wetenschappelijke uitgaven. 

Mijn expertise ligt op het boeiende snijvlak van literatuurwetenschap, taal, geschiedenis en cultuurwetenschap. Eigen historisch onderzoek richt zich op Joodse cultuur, meer specifiek demografie en familieonderzoek. In dat kader werkte ik mee aan diverse documentaires en televisieprogramma's.

Wilt u meer weten over uw familie of bedrijf? Ik zoek het voor u uit. Ook denk ik graag met u mee over een onderzoeksproject, publicatie of opzet.