De rode draad in mijn leven en werk is het creëren van verbinding. Nergens voel ik dit sterker dan tijdens een lezing, gastcollege of event. Ik spreek graag voor publiek en maak vlot contact met mijn toehoorders. Als ervaren spreker kan ik putten uit een divers repertoire van historische, literaire en culturele thema's. Mijn presentaties zijn creatief, to-the-point en visueel aantrekkelijk. Ik geef lezingen in het Nederlands, Duits, Engels en Noors. 

Ik heb brede onderwijservaring. Ik verzorg cursussen, ook in-company, en werkte lange tijd in het universitair onderwijs. Sinds 2018 ben ik werkzaam als communicatiedocent en -trainer. Als docent ben ik activerend en coachend. Door mijn intuïtieve manier van communiceren en door gebruik te maken van actuele onderwerpen weet ik te motiveren. Opdrachtgevers o.a. bedrijven, Hogeschool Saxion, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. 

Als spreker, presentator en docent ben ik van vele (internationale) markten thuis. Samen eens de mogelijkheden bespreken? Zoek dan verbinding.